Skip to main content

Bæredygtig begravelse

– Få en miljøvenlig sidste afsked

I stigende grad hører vi i vores mange bedemandsforretninger, at afdøde og pårørende ønsker en bæredygtig begravelse eller bisættelse, og det ønske vil vi naturligvis gerne efterkomme.
 
Af samme årsag rådgiver vi dig gerne i produkter såvel som ydelser, der sætter et bæredygtigt præg på den sidste afsked.
 
En begravelse består af mange forskellige elementer, og langt de fleste kan gøres mere bæredygtige, hvis du får den rette rådgivning.
 
Din bedemand i alle Østen Begravelsesforretninger er her for at skabe en personlig og værdig afsked for personen, der stod dig nær, og du får sikkerhed for, at vi altid holder os ajour med udviklingen inden for bæredygtige begravelser, så du får opfyldt alle dine ønsker hos os.

DEN BÆREDYGTIGE ORBIT-KISTE

MUSEUMSURNER I GENBRUGSPAP

Biologisk nedbrydelige kister og urner med kort transportvej

Hos alle Østen Begravelsesforretninger v/ Per Østen forhandler vi kister og urner, der adskiller sig fra de konventionelle ved at være biologisk nedbrydelige og dermed bæredygtige.

For eksempel finder du Orbit-kisten, der er unik i produktionsprocessen såvel som i materialet – du læser mere om den bæredygtige kiste her. 

Skal bisættelsen være bæredygtig, kan du både vælge en Museumsurne, der er fremstillet af genbrugspap, eller en bambusurne, der er 100 procent nedbrydelig inden for 10 år.

Ligesådan forhandler vi søurner i papmaché, såfremt afdøde ønsker at få sin aske spredt over vand.

Alle vores produkter er herudover fremstillet af danske virksomheder i Danmark. Dansk produktion er et kvalitetsstempel i sig selv, og herudover gør den kortere transportvej processen mere bæredygtig, end hvis vi skulle hente produkter hjem fra andre lande.

Vær opmærksom på at der forekommer et tillæg i vores generelle priser, såfremt du ønsker vores bæredygtige produkter. Husk at du altid får fuld gennemsigtighed i vores priser, som du finder eksempler på her.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte din bedemand, hvis du har spørgsmål til priserne på en bæredygtig afsked.

Bæredygtige blomster til begravelsen

Blomster og den bæredygtige begravelse er desværre oftest to selvmodsigende begreber. Idet blomster oftest bliver importeret fra Holland, er blomsterne til en begravelse lidt af en miljøsynder.
 
Dog har mange blomsterhandlere og store blomsterkæder fået øjnene op for, at klimaaftrykket ved blomster skal nedsættes så meget som muligt, og flere steder i Danmark ser vi blomstermarker, der er skabt med henblik på at minimere klimaftrykket ved transport af blomster og på den måde give et mere bæredygtigt alternativ til bårebuketter og kistedekorationer.

Landets mest moderne rustvogne for bedre miljøhensyn

Til slut får du hos Østen Begravelsesforretninger v/ Per Østen også en bedemand, der gerne selv investerer for at gøre begravelser og bisættelser lidt mere bæredygtige for vores kunder. For eksempel prioriterer vi rustvogne, der kører længst muligt på literen, og som er markedets mest miljøvenlige på nuværende tidspunkt.

Se en video af en af vores rustvogne nederst på siden her.

Lad os hjælpe dig med den bæredygtige begravelse

Vil vi meget gerne tale med dig om, hvordan vi også hjælper dig med at tilrettelægge en værdig, personlig og bæredygtig begravelse eller bisættelse.
 
Find den Østen Begravelsesforretning, der ligger tættest på dig, ved at gå til vores afdelinger, eller ring på vores hovednummer 56 73 03 02 – vi står til rådighed for dig døgnet rundt. 

Kontakt os hele døgnet

Du kan kontakte os på telefon 56 73 03 02 hele døgnet eller udfylde formularen nedenfor – så ringer vi dig op.

Navn
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.